Forside | Om postkort | Forlag/Utgivere | Bytte/Kjøp/Salg | Lenker | Kontakt | English

Postkort fra Prestebakke


Offiserer 1.sta Landstorms-kompani har tatt oppstilling ved Prestebakke stasjon i 1905. Foto: Karlsson, Sarpsborg. Du kan finne flere bilder og til og med buy narrative essays på hovedsiden på https://essaysprofessors.com/personal-narrative-essay.html.


Hilsen fra Præstebakke. Huset har brent, og stod der vi i dag har Bøkevangen. Postkort fra ca. 1900. Foto: Torgalsens Enke.


Kirken ved Prestebakke på et postkort brukt i 1921. Kirken er en tømret trekirke. Ble reist av kanselliråd Truls Wiel i 1795. I 1808 var det kamper mellom norske og svenske styrker ved Prestebakke. Man kan den dag i dag se kulehull i kirkeveggene etter trefningene. Foto: M. Hagen.


Kirken ved Prestebakke, med bautastenen som ble reist til 100-årsmarkeringen for kampen ved Prestebakke i 1908. Foto: M. Hagen.


Bautastenen på Prestebakke ble avduket 10 juni 1908 i forbindelse med 100-årsmarkeringen for kampen ved Prestebakke kirke. Rundt bautaen ser vi Underoffiserskolens elever og Brigademusikken. Foto: E. Sem.


Nok et kort fra markeringen. Den ble innledet med gudstjeneste. Videre ble det fremført en festhymne skrevet av Oscar Borg. Fredrikshald Sangforening fremførte en kantate av lærer Nils Johnsen. Kaptein Gudmund Schnitler og ordfører A.H. Vigen holdt taler, mens bautaen ble overlevert Idd kommune av Løyntnant Birger Braadland. Foto: E.Sem.


Hilsen fra Prestebakke. Her ser vi mølla som ligger ved Ørelva rett vest for Prestebakke. Postkort brukt i 1908. Foto: Torgalsens Enke.


Sagbruket Præstebakke på et postkort brukt i 1912. Foto: M. Hagen.


Hilsen fra Prestebakke med landhandelen til Trine Torgalsen (enke etter Jens Torgalsen). Jens Torgalsen startet opp landhandel her i 1870-årene. Huset står den dag i dag som privatbolig. Postkort brukt i 1907. Foto: Torgalsens Enke.


Parti fra Prestebakke med M. Hagens landhandleri. Samme bygning som på kortet over. M. Hagen leide lokalene av Torgalsen rundt 1910/20-tallet. Postkort brukt i 1913. Fra 1940 ble landhandelen drevet av Synnøve Folkeseth. Foto: M. Hagen.


Prestebakke kirke og Prestebakke gaard. Postkort fra 1906, brukt i 1908. Prestebakke Gård huser i dag lokalene til Idd og Enningdalen Historielag. Foto: M.Olsen.


Parti fra Prestebakke med Ørsjøen i bakgrunnen. Postkort fra 1950-tallet. Foto: Widerøe.


Prestebakke kirke. I samme serie som over fra 1950-tallet. Foto: Widerøe.


Nok et flyfoto over Prestebakke på 1950-tallet. Foto: Norsk Fly og Flyfoto.


Prestebakke Skogbruksgård på et postkort fra 50-tallet. Huset har brent, og stod der vi i dag har Bøkevangen. Foto: Norsk Fly og Flyfoto.

Gå videre til Kornsjø

Postkort

Et kort av papir med avsatt plass til en adresse, en melding og ofte et bildemotiv og som blir sendt i posten. Uttrykket brukes både om ferdig frankerte brevkort og om prospektkort med en illustrasjon på den ene sida.

Kilde: Wikipedia

haldenkort.net © 2007 - 2019