Forside | Om postkort | Forlag/Utgivere | Bytte/Kjøp/Salg | Lenker | Kontakt | English

Diverse postkort fra Halden


FREDRIKSHALD - FREDRICHSHALD - Gud er med oss - Alltid Tro - 1665. Postkort fra 1907. Foto: M. Olsen.


Fredikshald. Et såkalt Gruss aus-kort som var typisk på slutten av 1800-tallet. Dette kortet er brukt i 1899. Forlag: E. Sem


Hilsen fra Fredikshald. Som vi kan se nederst til venstre var dette til salgs hos Emilie Aas. Brukt i 1893. Det eldste kortet i min samling, men 1 1/2 år etter det tidligste kjente kortet med Fredrikshald-motiv. Ellers kan vi lese: Velkommen hjem! Visergutten skal faa hente dig paa mökakjærra. Thora serverer potetstappe.


Nok et "Gruss aus"-kort fra fra Fredrikshald. Dette sendt til Berlin i 1899. Forlag: E. Sem.


Hilsen fra Fredrikshald. Bil og sjåfør har nok ingen ting med Fredrikshald å gjøre. Dette kortet er produsert for mange forskjellige byer. Man har bare byttet ut teksten. Men når man åpner bildøren, ramler det ut en billedserie fra den byen kortet representerer. I dette tilfelle, Fredrikshald. Brukt i 1901. Forlag: Ukjent.


Fredrikshald. Turnforeningens Dværgkvartett. I forbindelse med turnforeningens 25 års jubileum i 1904, ble det gitt ut en serie humoristiske postkort med utkledde turnere. Brukt i 1905. Foto: E. Sem.


Hilsen fra Fredrikshald. Brukt i 1901. Foto: T. E. Heltberg.


Hagebruksutstillingen i Halden, 1939. Festningen i modell, bygd opp som en gedigen blomsterdekorasjon. Foto: Ukjent


Karl XIIs likfärd på et postkort med motiv etter maleri av av Gustav Cederstöm fra 1884. Karl XII falt på Fredriksten Festning i 1718. Postkort brukt i 1903. Utgitt av Axel Eliasson.


Bak dette motivet skjuler det seg en utbrettserie med bilder fra Fredrikshald. Kort brukt i 1914. Foto: E. Sem.


Fredrikshalds Theater. Ubrukt postkort, datert 1910. Foto: UkjentGå videre til Hvor da?

Postkort

Et kort av papir med avsatt plass til en adresse, en melding og ofte et bildemotiv og som blir sendt i posten. Uttrykket brukes både om ferdig frankerte brevkort og om prospektkort med en illustrasjon på den ene sida.

Kilde: Wikipedia

haldenkort.net © 2007 - 2019